Tante Door kip

Home » Tante Door kip

Tante Door kip


100% HOLLANDSE KIP, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Tante Door logoFijn dat u de tijd neemt om meer over Tante Door kip te weten te komen. Dat betekent dat u interesse heeft in wat u eet en waar uw eten vandaan komt. Floor Poelier is een familiezaak die al ruim 85 jaar ervaring heeft in vleesverkoop.

Rust en ruimte voor de Tante Door kip

Het ras van de Tante Door kip is Ross Ranger. Deze kippen groeien op in een ruime stal* en de boer laat haar in alle rust groeien. Door de ramen en deuren in de stal heeft Tante Door een natuurlijk dag- en nachtritme en gaat daarom ook rusten zodra de avond valt.

Optimale omstandigheden voor kuikens

De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Voeding en antibiotica

Tante Door kip beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting van de kip is 100% plantaardig en bestaat uit verschillende soorten granen zoals tarwe, maïs en haver. Hier worden nog mineralen, vitaminen en soja aan toegevoegd. De soja is verantwoorde soja, dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en die krijgt Tante Door dus niet toegediend. Wanneer u het vlees van Tante Door kip wilt kopen, dan bent u er zeker van dat dit vrij is van antibiotica. **

**Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken, krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. U bent er dus 100% zeker dat het kopen van het vlees van Tante Door kippen altijd antibioticavrij is, maar zeker ook coccidiostaticavrij.

Sinds de start van het concept in 2013 zijn wij pas driemaal genoodzaakt geweest antibiotica te gebruiken. Over de jaren heen hebben wij al meer dan 300 koppels gehad, hiervan is dus minder dan 1% afgewaardeerd. Een feit waar wij erg trots op zijn. Het houden van Tante Door kippen is voor iedere boer een nieuwe ervaring, dit komt door het ras, de leefwijze, opgroei en voeding van Tante Door.

Minder stresshormoon

Bij het transport en de verwerking van Tante Door wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op ambachtelijke* wijze geslacht. Ook deze verwerking vindt volledig in Nederland plaats. Er wordt gewerkt met apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding. Zo kunt u genieten van een heerlijk stukje kip.

Kenmerken van Tante Door:

Wilt u het vlees van Tante Door kip kopen? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • Echte Hollandse kip
  • Ruime stallen*
  • Natuurlijk dag- en nachtritme
  • Kleinschalige opgroei*
  • Geen groeibevorderaars
  • Antibiotica vrij
  • 30% langer leven*
  • Ambachtelijk verwerkt*

*Ten opzichte van reguliere kip.

Geniet nu van onze heerlijke kippensoep

Bent u overigens al op de hoogte dat wij ook heerlijke huisgemaakte kippensoep maken? Heerlijk voor op koude dagen en ook daarbij maken wij gebruik van het meest verse en biologische kippenvlees. Bestel het vlees online of kom het ophalen in onze winkel in Hilversum. En wist u dat wij ook een cateringservice hebben? Zo geniet u van het lekkerste eten op locatie zonder dat u daar zelf moeite voor hoeft te doen.

Bestel uw kip online via onze webshop

Heeft u nog vragen over het kopen van Tante Door kip? Of heeft u misschien een andere vraag? Wij helpen u graag verder. Kom gerust langs in onze winkel in Hilversum of bestel uw kip online. Uiteraard staan wij u ook graag telefonisch te woord als u belt naar 035-624 67 82. Wij hopen u snel te mogen helpen!

tantedoor
Floor Poelier